hoşgeldin.

"önemli olan yaşamaktır diyorlar ama ben yine de okumayı tercih ediyorum"
LOGAN PEARSELL SMITH

22 Ekim 2013 Salı

sabaha karşı saat 2. Şarkı dinlerken aklıma geldi bunu yazmak. Yazmayı bir borç bildim kendime ve geçtiğimiz bir sene içinde  yaşadıklarımıza. Şu anda sanırım gecen seneye şahit olan çok az kişiyle görüşüyorum. 
Yollarımız ayrı düştü. 
Koskocaman hayatın içinden geçen bir sene.
Yılbaşına kiminle girersen onunla geçmiyor koca bir yıl. Bu bir yalan.
Yine yalnızlığımla kaldım.  


"Bazı kızlar için çok güzel bir seneydi. Şehirli kızlar için, yeni parfüm kokuları, esrar yeşilleri ve yeni çıkmış sigara paketlerinin senesiydi. Bu sene bazı kızlar için çok güzel geçti. Güzeli için çok güzeldi. Çirkini için de öyle...
Takma uzun kirpiklerin alnımıza değdiği bir seneydi, yaşa başa bakmadan en üst basamaklarda, en basmakalıp erkeklerin kollarında yaşanmış olan güzel bir seneydi.  Yeni kokteyllerin denendiği, en  güzel saç modellerinin yapılıp makyajımız olmadan sokağa çıkılmayan bir seneydi.  Gençtik yaşlıydık demeden günlerin kısa mı uzun mu olduğunu hesaplamadan,  geçen hayatımızın en şehirli yılıydı. Bazı kadınlar için çok daha güzel bir seneydi. Topuklu ayakkabıların denendiği, en güzel ince çorapların giyildiği, dışarıda neler olup bittiğinin pek de bilinmediği bir seneydi.Hepsinin altında çok lüks arabaların olduğu, en azından taksiye binmeden iki sokak aşağıya inmedikleri bir seneydi. Bu güzel kızların hayal dünyalarının dışında savaş vardı. Hemen dış sokaktaydı, hemen yanıbaşlarındaydı. Görmezden mi geldiler yoksa müziğin sesi çok mu açıktı hiç duymadılar bilinmez. İşlerine gelmedi diyemem çünkü sözlerinde hepsi birbirinden duyarlı,detaycı, dayanıklı ve görmüş kızlardı. O kızlar için her şey çok güzeldi. Onları yağmur hiç ıslatmadı, kar üşütmedi, güneş hiç yakmadı. Onlar dışarıda verilen savaşı bir an bile duymadı. Bazı şehirli kızlar için geçtiğimiz yıl pek eğlenceliydi. Fakat o kızlardan kimsenin haberi olmadı. Hiç kimsenin ruhu bile duymadı. Kimse onların farkına varmadı. Güzel kızlardı güzel olmalarına ama, o yıl başkalarının savaşı onları nasıl etkilemediyse o kızlar da kimseyi etkileyemedi. Çünkü en yüksek basamaklarda birbirlerine sarılarak poz veriyorlardı. Kimsenin görmediği anlarda, başkalarını utandırmamak amacıyla. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder